Informatie

Informatie Bienders Bej-èn

CV de Bessembienders en MFC de Klaproos hebben in 2016 het initiatief opgepakt om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren voor jong en oud. Doel van dit evenement is primair het bij elkaar brengen van onze dorpsgenoten. Dit verhoogt in onze beleving de leefbaarheid in de gemeenschap. Daarnaast kan een dergelijk evenement een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van het MFC en de carnavalsvereniging. Dit heeft geresulteerd tot een feestweekend voor iedereen, genaamd: Bienders Bej-èn!

Zowel de organisatie alsook de uitvoering van de verschillende activiteiten wordt gedaan door vrijwilligers. Met dit weekend laten we zien waar Siebengewald sterk in is. Samenwerken en samen feesten, elkaars talent gebruiken om iets moois neer te zetten waar de dorpsgenoten en natuurlijk ook zij die niet in ons mooie dorpje wonen van kunnen genieten.

Activiteiten

Door verschillende activiteiten te organiseren proberen we voor iedereen wat aantrekkelijks te bieden. Tijdens Spel Zonder Grenzen op zaterdag zijn er spellen voor alle leeftijdsgroepen waardoor iedereen kan meedoen. Zowel op de zaterdag als op de zondag is er ook vertier voor de kinderen. Bij een feestweekend kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Zaterdag tijdens een rustpauzes even lekker loungen onder vrolijke klanken en ’s avonds uit je dak tijdens de Party Night met muziek voor iedereen! Ook op de zondag zal de muziek een belangrijk onderdeel zijn, maar daarnaast gaat het die dag vooral om: Gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Lekker langs de marktkramen struinen, spulletjes kopen op de zomermarkt en tussendoor wat eten en drinken op het terras. Op zondag wordt ook bekend gemaakt wie zich dat jaar “Biender van het Jaar” mag noemen. Een mooie blijk van waardering voor een persoon (of personen) die zich belangeloos inzet voor de leefbaarheid en saamhorigheid in ons dorp. Wie mag deze titel, in navolging op Piet Roelofs (2016), Paul Jans (2017), Anneke Elemans-van den Hoogen (2018), Frans Bindels (2019), Theo Toonen (2022) en Dave Hubbers (2023), een heel jaar lang dragen? Kom kijken en maak het allemaal mee in Siebengewald… Dus:

De organisatie

Het weekend is naast vele vrijwilligers in handen van een zeer enthousiast team die met veel energie en professionaliteit gestaag werken aan een spetterend weekend.

Stuurgroep

Nastasja Cornelissen-Kolorz (vz), Oscar Huizinga, Marcel Wahlen, Maud Janssen-Verwijst, Joris Bleeck, Lotte Weijers, Rob Welles

PR/Communicatie

Lotte Weijers

Werkgroep Spel Zonder Grenzen

Rob Welles (vz), Theo Toonen, Jack Kersten, Angelique Weijers, Jeffrey Koch, Risa van Orsouw, Tara Lange

Werkgroep COCKTAILBAR

Erik Verpoort (vz), Nick Janssen

Werkgroep zomermarkt

Oscar Huizinga (vz), Joris Bleeck, Lotte Weijers