Informatie

Informatie

De optocht vindt plaats op zondag 11 februari 2024: starttijd 14:11 uur. Opstellen zoals gewoonlijk vanaf oude Drie-Angel richting café de Heidebloem (zie ook onder aan deze pagina). Aansluitend aan de optocht is er een MEGA optochtbal in de Klaproos!

Opgeven kan via het opgave-formulier t/m 7 februari 2024. 

Bij het opgeven worden een aantal gegevens gevraagd zoals: naam van de groep, het thema, de bouwplaats (wagens), contactpersoon, hoeveelheid muziek, telefoonnummer en e-mailadres. Je kunt je voor één categorie opgeven. Als jullie een wagen bouwen kunnen we eventueel op zaterdag 3 februari langskomen voor een controle/gezellig buurten. Veiligheid van de creaties blijft uiteraard ook dit jaar van groot belang.

Ter info: kleine wagens hebben een wagenlengte tot ongeveer 5-6 meter (en langer mag dus onder grote wagens ingeschreven worden).

Startnummers worden digitaal toegezonden en deze kun je zelf uitprinten. Het ophalen van de startnummers is dus niet meer nodig. Daarom is opgave van mailadres ALTIJD nodig, bij iedere inschrijving.

Voor de laatste richtlijnen verwijzen we jullie graag naar het reglement en www.bergen.nl voor de laatste versies.

Checklist wagens en info voor het opstellen

Onderstaande zaken moeten (op last van de gemeente) in orde zijn en worden gecontroleerd voor de opstelling. Zonder akkoord is deelname uitgesloten. De carnavals vereniging draagt geen verantwoordelijkheid voor wagens die niet aan de reglementaire eisen voldoen.

  • TREKKER GOED AAN DE WAGEN KOPPELEN
  • BRANDSTOF NIET OP DE WAGEN OF TREKKER
  • GEKEURDE POEDERBLUSSER 6KG BINNEN HANDBEREIK OP DE WAGEN
  • AGGREGAAT GOED BEVESTIGEN AAN DE TREKKER OF WAGEN
  • GEEN DEELNEMERS TUSSEN TREKKER EN WAGEN (DISSEL)
  • DEUGDELIJKE RAILING OP HEUPHOOGTE
  • WAGENS ZIJN AFGESCHERMD TOT OP 20 CM VAN WEGDEK
  • BESTUURDER HEEFT VRIJ ZICHT OP DE WEG EN OMGEVING

Opstellen vanaf 12:00 uur:

Klink op onderstaande link voor een weergave van de aanrijdroutes.

Dit geldt hoofdzakelijk voor wagens die niet kunnen keren op de weg.

aanrijdroute wagens