Historie

Rijke historie in het Bessemriek

In 2014 hebben wij het 5×11 jaar carnaval in het Bessemriek gevierd. Dit betekende een historie van ruim 55 jaar carnaval. Eén van de oprichters en eerste Prins was Jan Custers (de Mulder) Prins Jan I in 1959. Daarna hebben heel wat Prinsen de scepter over het Bessemriek gezwaaid.

De eerste onderscheiding was een Heineken bierviltje omdat de financiële middelen ontbraken. Enkele van de grote animators in die tijd waren Hay van Jo Jans (van Hent) en Math Sanders, twee vorsten die veel voor de vereniging hebben betekend.

Carnaval werd in Siebengewald altijd uitbundig gevierd, tot in 1979. Toen er wegens omstandigheden geen raad en bestuur meer was, werd er door een stel enthousiaste knapen een alternatieve raad gevormd, waardoor carnaval nog enige kleur kreeg.

In 1980 werd dan ook ook weer een officiële raad en bestuur gekozen, die net zoals hun voorgangers met veel inzet en enthousiasme aan het werk gingen.

Organisatorisch werd er wel wat veranderd: er werden bijvoorbeeld een Bejaardenavond en Jeugdprinsenbal gerealiseerd, de optocht werd steeds groter en mooier, en de ontbinding in Zaal Weys en Zaal Hijnekamp waren een succes.

Het Prinsenbal werd steeds drukker, het uitkomen van de Prins is op dit moment een zeer bijzondere happening. Al met al, Carnaval leeft in het Bessemriek !!!

Onze leden